torsdag 13 mars 2014

'Hur man använder en purjo'


Körde på en luftig och god potatis och buljolöks soppa idag ;) Gjorde dock soppa åt 3 pers så mitt recept var ganska maffigt men om jag ska skriva receptet i mindre formar så skulle det nog se ut såhär

Ingredienser:
- 1 purjolök
- 4 potatisar
- 6 dl. vatten
- 2, 5 msk mjölk
- salt
- peppar
- chilikrydda
- paprika pulver
- 1 buljong tärning

Recept:
Skala potatis och hacka den i små delar. Släng i en stor kastull med smör eller olja för att steka till dom lite lätt, hacka samtidigt purjo och släng i med potatisen. Stek under omkörning och låg värme. Häll i vattnet och hälften av buljongen och låt koka på högre värme i ca 5 minuter. Säng värmen och häll i resten av buljongen, låt sjuda i ca 10-15 minuter ( beroende på vad för potatis man har och storleken ) den sista minuter slängar man i kryddor efter behag ( peppar, salt, paprika och chili ) sen mixa med en stavmixer, klart! Ser vera som det är eller med något till som en macka, bröd eller pannkakor :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar